Trajectoria

INICIS:

Va néixer a Filadèlfia el 7 d'abril de 1915. La seva mare tenia 13 anys i el seu pare 15. El pare, les va abandonar quan era un bebè. 

La van enviar a una escola catòlica però va escapar-se dos anys després. Al 1927, mare i filla, van mudar-se a NY.

Quan tenia 15-16 anys va començar a cantar en clubs de NY. Al 1933 la seva popularitat va augmentar gràcies a John Hammond. 

                      Primera cançó:                      Al 1933 va treure la seva primera cançó en solitari anomenada: "Yor Mother's Son In Law"

PRIMERS ÈXITS:

Entre el 1933 i 1335 va fer més gravacions. Al llarg d'aquells anys va poder gravar amb alguns dels millors músics de la història del jazz.

El 23 de novembre de 1934 va cantar al teatre Apollo i va rebre bones crítiques. Després va fer un treball amb Bobby Henderson i va perfeccionar el seu to de jazz i blues.  

Més tard va cantar amb estrelles molt reconegudes com Lester Young i Artie Shaw, va guanyar gran fama.  

Entre els anys 1937 i 1940 va gravar cançons importants com «My Last Affair» o «I Can't Get Started». També va crear grans futurs èxits com «Strange Fruit» o «Fine and Mellow».  

ÚLTIMS ANYS I MORT:

Va tenir un problema amb les drogues. Consumia marihuana i heroïna, cosa que va afectar molt a la seva veu.  

Els seus últims anys van ser molt durs. La van arrestar per possessió d'heroïna i va perdre quasi tots els diners que tenia.  

Al maig de 1959 va ingressar a l'hospital i al sortir va sofrir un arrest domiciliari per possessió de narcòtics. El 17 de juliol d'aquell mateix any va morir d'una cirrosis hepàtica.